Tukea koiran nivelongelmiin

Tukea koiran nivelongelmiin

Nivelongelmat ovat valitettavan yleisiä koirien keskuudessa, erityisesti ikääntyvien tai aktiivisten lemmikkien kohdalla.


Nivelongelmat ovat valitettavan yleisiä koirien keskuudessa, erityisesti ikääntyvien tai aktiivisten lemmikkien kohdalla. Nivelongelmien ehkäisyksi pyritään tekemään paljon jo kasvattajien jalostusvalinnoissa. Koiria tutkitaan ja eri roduille on rakennettu kohdennettuja perinnöllisten vikojen vastustamisohjelmia, jotka toki katsovat kokonaisuutta laajemmin, kuin pelkkien nivelongelmien osalta. Nivelongemat kuitenkin ovat monen rodun, etenkin suurikokoisten, vitsaus tänä päivänä. 

Mitä sitten tehdä, kun koiran liikkuminen on kankeaa tai halutonta. Ylösnouseminen on vaivalloista. Koira saattaa jopa ontua. Ensimmäinen osoite on tutkimusten osalta toki eläinlääkäri, mutta onneksi meillä on nykyään käytössämme myös useita luonnollisia ainesosia, jotka voivat tukea ja ylläpitää koiran nivelten hyvinvointia. Tässä artikkelissa tarkastelemme glukosamiinin, kondroitiinisulfaatin ja propoliksen hyötyjä koiran nivelille. 

Nivelrikko on yleinen nivelten sairaus, jossa nivelrusto vaurioituu ja ohenee ajan myötä. Joidenkin tutkimusten mukaan glukosamiinin on väitetty voivan auttaa hidastaa nivelrikon etenemistä sekä lievittämään nivelkipua.Glukosamiini on luonnollinen yhdiste, jota esiintyy nivelten rustossa ja ruston ympärillä. Se on tunnettu kyvystään edistää ruston uudistumista ja ylläpitää nivelten liikkuvuutta. Koirilla glukosamiinin lisääminen ravintoon voi auttaa hidastamaan nivelrikon etenemistä, vähentämään nivelten tulehdusta ja lievittämään nivelkipua. Tutkimukset ovat osoittaneet, että glukosamiini voi myös auttaa vähentämään ruston hajoamista ja parantamaan nivelten toimintaa.

Kondroitiinisulfaatti on toinen tärkeä ainesosa, joka esiintyy nivelten rustossa. Se toimii yhdessä glukosamiinin kanssa tukemalla nivelten rakennetta ja elastisuutta. Kondroitiinisulfaatti auttaa pitämään nivelruston kosteana ja joustavana, mikä on olennaista nivelten liikkuvuuden ylläpitämisessä. Koirille annettuna kondroitiinisulfaatti voi auttaa vähentämään nivelten kulumista ja parantamaan nivelten toimintaa, erityisesti nivelrikkoa sairastavilla tai ikääntyvillä koirilla.

Propolis on mehiläisten valmistama luonnollinen aine, joka tunnetaan sen tulehdusta ja bakteereja torjuvista ominaisuuksista. Sitä on käytetty vuosisatojen ajan lääketieteellisissä tarkoituksissa, ja nykyään se tunnetaan myös sen kyvystä tukea nivelten terveyttä. Propoliksessa on antioksidantteja ja anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa vähentämään nivelten tulehdusta ja lievittämään nivelkipua. Lisäksi propolis voi edistää nivelten paranemista ja auttaa suojaamaan nivelten rustoa vaurioilta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että glukosamiini, kondroitiinisulfaatti ja propolis tarjoavat arvokasta tukea koiran nivelille. Niiden yhdistelmä voi auttaa ylläpitämään nivelten terveyttä, vähentämään nivelten kulumista ja lievittämään nivelkipua. On kuitenkin tärkeää muistaa, että ravintolisät eivät ole ihmelääke, ja on aina suositeltavaa konsultoida eläinlääkäriä ennen uusien ravintolisien käyttöönottoa. Huolehtimalla koiran terveydestä kokonaisvaltaisesti ja tarjoamalla sille oikeanlaista ravintoa ja liikuntaa voimme varmistaa, että ne voivat nauttia aktiivisesta ja kivuttomasta elämästä pitkälle vanhuuteen asti.

Apipet Flexi ravintolisä sisältää sekä glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia että propolista ainoana markkinoilla olevana koirille suunnattuna nivelravinteena. Sen etuna on myös säilyttämisen helppous, sillä jauheena ollessaan se ei härskiinny, kuten usempien öljypohjaisten kanssa voi olla haasteena. Apipet on helppo annostella joko kapseleina tai jauheena koiran ruokaan, makupaloihin tai suoraan suuhun. 

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi